Преслава

Преслава

На музыкальном портале Зайцев.нет Вы можете бесплатно скачать и слушать онлайн песни Преславы в формате mp3. Лучшая музыкальная подборка и альбомы исполнителя Преслава.
подписаться
Поделиться
Петя Колева Иванова, известна с артистичния си псевдоним Преслава, е българска поп-фолк певица. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич в семейството на Янка и Кольо Иванови. Има сестра, която е с три години по-голяма и е народна певица в редиците на Пайнер – Ивелина Колева. Преслава е завършила музикалното си образование в местното училище в Добрич, със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. В трети клас изпява първата си песен с оркестър, която е „Тръгнала ми е Милена“. На 14 години участва в Великденското добруджанско надсвирване. Започва да пее още от 15 годишна по заведенията. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават „Шанс“, а първия оркестър, с който е работила е формация „Мега“.

Преслава е най-ярката българска поп-фолк певица от 2006 г. насам. Единствената певица, чиито общи титли «Певица на годината» се изчисляват на 11.
Читать далее