Джена

Джена

На музыкальном портале Зайцев.нет Вы можете бесплатно скачать и слушать онлайн песни Джены в формате mp3. Лучшая музыкальная подборка и альбомы исполнителя Джена.
Десислава Валентинова Неделчева е родена в семейството на Пенка и Валентин Неделчеви, тя има по-малка сестричка - Борислава. Артистичният й псевдоним го измисля PR-ката на фирма „Пайнер” - Жени Димова. Джена е израстанала в музикантско семейство, майка й Пенка е певица, а баща и е клавирист. Още от съвсем малка Джена тръгва заедно със своите родители по сватби, за да трупа опит. Малката Джена е била много палаво дете и постоянно е имала някоя и друга рана. Родена е на 03.07.1985г. в Разград и е зодия рак. Още от детенце, тя знае каква ще стане като порасне голяма и започва да преследва своята мечта, още в детските си години.
В първи клас тя започва да свири на пиано и един ден нейните родители сериозно се замислят към кое да наблегне тяхната дъщеря - към свиренето или към пеенето, макар че Джена е отлична пианистка, желанието й да бъде певица е много по-силно. През 1999г. я приемат в музикалното училище «Филип Кутев» в град Котел, тя е една от най-изявените певици в училището и заедно с няколко нейни учители са обиколили много държави като Шотландия, Англия, Швейцария. Голяма слабост са й книгите, тя обожава езотеричната литература, която й е любима. Първата изява на Джена е, когато тя е била само на 5 годинки, в радио «Шумен», тогава тя записва първата фолклорна песен, която е научила - «Мъри моме, хубава».
През 2004г. за кратък период Джена става солистка на орк.»Козари» - град Ямбол. В продължение на 3 години Джена работи и в столична таверна, но след това тя започва да гони своята професионална кариера.
През 2006г. Джена започва съвместна работа с така и не просъществувалата фирма «Лео мюзик», за една година съвместна работа с компанията, Джена издава няколко песни, повечето от които са писани и композирани лично от нея, прави и един доста сполучлив дует с Любо, наречен «По-полека». Периода си в «Лео мюзик» Джена определя като: «Една година загуба на време».
В началото на 2007 година нейният колега Милко Калайджиев я насърчава да подпише договор с фирма «Пайнер» и договорът става факт на 16.03.2007г. Първата професионална изява на Джена като изпълнител на фирмата е участието й на фестивала «Фолк Фест Валандово 2007», където тя грабва специалната награда на журито. През лятото на 2007г. става факт и първият видеоклип на Джена, който е към песента «Грешни мисли». През есента на 2007г. Джена участва и на един от най-престижните фестивали в България - «Пирин фолк», където грабва първа награда за изпълнителско изкуство с песента «Песен за Даме Войвода», която е написана и композирана лично от нея. След участието си на «Пирин фолк» Джена продължава да прави хитови песни като «Химия», «Жена без име», «Шепа пепел», «Животът няма втора серия», а в навечерието на «Шестите годишни музикални награди» на екран излиза и видеоклипът към първата дуетна песен на Джена и Илиян - «Слепи бяхме», която в последствие се превръща в голям хит. На шестите годишни музикални награди на ТВ “Планета» Джена печели наградата за «Дебют на годината», а малко по-късно печели и наградата «Откритие на годината» на Сп.»Нов Фолк». Малко преди летният сезон Джена ни изненадва с новият си хит «Луд и съвършен». На 12 юни в новооткритият комплекс «Планета Пайнер» в Димитровград, Джена направи промоция на дебютния си албум «Грешни мисли», това е първата промоция в модерният коплекс, а на следващият ден албумът вече е на пазара.
През лятото на 2008г. Джена участва и в националното турне «Планета Дерби +», и на някой от концертите тя се превъплащава в русалка. Хилядите фенове пеят с пълно гърло «Шепа пепел», «Луд и съвършен», «Химия» и др. След това следват хитовете «Омръзна ми» (ремикс) и «Ще те спечеля». През 2008г. Джена има многобройни задгранични участия в Холандия, Лондон, Италия, но най-вече в Испания. На седмите годишни музикални награди на ТВ «Планета», Джена получава и признание за големия брой задгранични участия, тя печели наградата за «Посланик на българската музика зад граница.» Джена печели и още три престижни награди за 2008г. - за «Най-проспериращ млад изпълнител», «Млад композиращ изпълнител» - от сп.»Нов Фолк», както и наградата от радио «Романтика» за «Любовна дуетна песен на годината» - «Слепи бяхме», заедно с Илиян те си поделят тази награда.
През март 2009г. Джена изненадва всички поп-фолк фенове с разтърсващата балада «Кой си ти», както и с невероятният клип към нея. На 3 юли 2009г. се състоя и първият фен клуб на Джена.През лятото на 2009 година Джена отново бе част от най - голямото събитие на лятото, националното турне - «Планета дерби 2009».Публиката в десетте града през, които премина турнето, Джена бе приета изключително топло.С много бисове и скандирания хилядите фенове на поп - фолка припяваха най - големите хитове на Джена, като «Ще те спечеля»,»Кой си ти»,»Омръзна ми», както и най - новите песни в репертоара на Джена - «Случайна среща» и «Чуждите и лесните».В средата на месец септември 2009г. излиза новият видеоклип на Джена, който е към тоталния й летен хит - «Чуждите и лесните».В клипа Джена изненадва своите фенове с нова ефектна визия.По време на снимките на клипа, Джена заснема и фотосесия с Иван Иванов, която е не по - малко впечатляваща и оригинална от видеото на песента.
Читать далее