Реклама позволяет слушать и качать музыку бесплатно.
Сайт продолжит работу через несколько секунд.

Регистрация

теодора

На музыкальном портале Зайцев.нет Вы можете бесплатно скачать и слушать онлайн песни теодоры в формате mp3. Лучшая музыкальная подборка и альбомы исполнителя теодора.
Подписаться
Поделиться
Водещата изпълнителка на музикална компания “Диапазон Рекърдс” - Теодора е родена на 3 юни 1982г. в град Бургас.
Зодия - Близнаци.

Завършва средно музикално училище в родния си град със специалност “Народно пеене и пиано”. От малка се занимава с пеене, предимно народна музика. Професионално се занимава от 6 години. Две години пее в хор към ансамбъл “НХК” /Нефтохимик/ гр. Бургас. След като завършва средното си образование се явява на прослушване и е приета в ансамбъл “Странджа” като артист-хорист. За периода 1998-2003г. е работила като певица в ресторанти, таверни и механи, пяла е по концерти, сватби и събирания.

Първата й записана песен се казва ”Желание за грях” и дава името на нейния дебютен албум, издаден през 2005-та. От него в обичани хитове се превръщат песните “Скрита рана”, “Желание за грях”, “Не позна”, “Граница”, “Проба, проба”. Изключително добре се приемат от публиката и нейните последващи дуетни проекти с Алисия и Джони- “Две в едно”, “Вярвай ми”.

Известният в цяла Европа като “явлението” гръцки DJ Пантелис също хареса ефектния глас на младата певица и я покани да участва в негов музикален проект. Така след съвместното денс парче “Опа”, “виновно” за не една и две дискотечни фиести, клубната звезда обяви намерението си да продължи своята работа със синеоката бургазлийка и изпълни обещанието си - в албума “Някой като мен” беше включено и зае основно място парчето “Пръста няма да си мръдна”, появи се и атрактивния ремикс на песента “Гаси тока”.

Голямо признание за таланта на младата певица дойде от съседна Македония, където тя впечатли и развълнува зрители и жури на международния музикален фестивал “Охрид фест-Охридски трубадури’2006” и беше удостоена с престижната награда за принос към развитието на балканската музика. Това е второто отличие, което певицата получава от голям музикален фестивал след III-тата награда за авторска македонска песен, с която песента й “Отвори се, земьо” беше удостоена на Пирин-Филк Сандански’ 05.
Голям е интересът към певицата и в чужбина - тя е била желан гост в Гърция, Белгия, Македония, Сърбия, Хърватска, Албания, Кипър, Холандия и САЩ.

Песента „Смешна цена”, включена в третия й албум „Недовършена целувка”, стана хит на лято – 2007, и заслужено спечели няколко награди. След нея дойде и „Изневерявам ти”, която е част от новия, четвърти албум на Теодора – „Мой късмет”. Голям успех пожъна и дуетната песен с Тони Стораро – „Престъпление”, също носител на много награди.

Репертоар: Репертоарът й е от над 1000 песни. Включва попфолк, балканска музика, обработен и автентичен фолклор от странджанска, тракийска и македонска област.
Албуми: „Желание за грях” (2005), „Някой като мен” (2006), „Недовършена целувка” (2007), „Мой късмет” (2009), „Моят номер” (2010)

Хитове: „Желание за грях”, „Хит си за жените”, „Някой като мен”, „Гаси тока”, „Пръста няма да си мръдна”, „Смешна цена”, „Недовършена целувка”, „Шумно ли го правя”, „Sex” , „Изневерявам ти”, „Поиска всичко”, „Престъпление” (дует с Тони Стораро), „Адреналин”, „Мой късмет”, „Горещо място” (дует с Master Tempo), „Ваш’та маса”, „Клюката позната”, „Любовница”, „За теб живея” (дует с Йоргос Яниас), „Моят номер”, „Онази”, „Бройките” и други.

Концертни изяви в чужбина:
САЩ, Испания, Германия, Белгия, Холандия, Гърция, Турция, Сърбия, Хърватска, Македония, Албания, Кипър

Награди:
2005 – Награда за Дебют на годината на Годишните награди на списание „Нов фолк”
2005 – Трета награда на журито за авторска македонска песен за „Отвори се, земьо” на Международния фестивал „Пирин фолк – Сандански”
2006 – Награда за Принос към развитието на балканската музика на Международния фестивал „Охрид фест – Охридски трубадури” – Македония
2007 – Награда за Певица на годината на Годишните награди на Фен ТВ
2007 – Награда за Изпълнител на годината на „Авантюра” на Годишните награди на радио Романтика
2007 – Награда за Хит на годината за „Смешна цена” на Годишните награди на Фен ТВ
2007 – Награда за Кавърверсия на годината за „Смешна цена” на Годишните награди на списание „Нов фолк”
2008 – Награда за Принос за развитието на балканската музика на „Фолк фест – Валандово” – Македония
2008 – Награда за най-излъчван дискотечен хит на годината за „Изневерявам ти” на Годишните награди на радио Романтика
2008 – Награда за Дует на годината за „Престъпление” (с Тони Стораро) на Годишните награди на Фен ТВ
2008 – Награда за Дуетна кавърверсия на годината за „Престъпление” (дует с Тони Стораро) на Годишните награди на списание „Нов фолк”
2009 – Награда за Албум на годината за „Мой късмет” на Годишните награди на Фен ТВ
2009 – Награда за Клип на годината за „Адреналин” на Годишните награди на Фен ТВ
2009 – Награда за Албум на годината за „Мой късмет” на Годишните награди на радио Романтика
2009 – Награда за Най-романтична песен на Фен ТВ в ефира на радио Романтика за песента „Върни ми” на Годишните награди на радио Романтика
2009 – Награда за Приемственост между автентичен и нов фолк на Годишните награди на списание „Нов фолк”

Най-голямото й предимство:
Отличава се с атрактивна визия, характерен и запомнящ се глас, както и с постоянен стремеж за развитие и експериментиране. Тя е една от любимите изпълнителки в България и на българите извън границите на родината. Позната е с високия си професионализъм и качеството си да създава изключително добър контакт с публиката. Тя винаги пее на живо, и независимо дали изявата й е солова или с бенд, успява да направи невероятно шоу.
Читать далее
Видео исполнителя теодора
Источник: YouTube.com
Рекомендуемые треки
Куда пропали треки?